Bestellingen

Bestellingen zul je op deze manier binnen krijgen, om te beginnen zijn er een paar dingen die je moet weten.
Product naam

De product naam geeft de naam van het product weer.

EAN nummer

Het EAN nummer is een uniek nummer dat aan het product gekoppeld is.

Aantal

Het aantal geeft aan hoevaak de klant het product besteld heeft.

Opslaglocatie

De opslag locatie geeft aan waar het product in het magazijn ligt. Dit kan bijvoorbeeld zijn 1D3, stelling 1, plank D, vak 3

Annuleer verzoek (eventueel)

Wanneer de klant zich bedenkt kan hij voor dat het product verzonden is een annuleer verzoek aanvragen. Als dit word goedgekeurd zal de de bestelling geannuleerd worden. **Annuleer verzoeken kunnen momenteel nog niet verwerkt worden in het boldashboard.**

Bemiddelingsbijdrage

De bemiddelingsbijdrage is het bedrag wat Bol.com inhoud van de bestelling. De bemiddelingsbijdrage wordt in het dashboard naast het product weergegeven.

Prijs

Elk product heeft een prijs. Deze eenheidsprijs word naast het product weergegeven, voor het optellen van de totaalprijs wordt het aantal keer de eenheidsprijs gedaan. Voor de winst berekening wordt hiervan nog eens de totale bemiddelingsbijdrage afgehaald.

Verzendadres en Factuuradres

Het verzendadres en factuuradres geeft de naam, straatnaam, huisnummer, postcode, stad en land aan waar de bestelling of het factuur naar verzonden wordt.


Opties
Elke bestelling heeft een aantal opties die je kunt bekijken door op de 3 puntjes te klikken rechts bovenin de bestelling.
Details

Door hier op te klikken zal er een scherm geopend worden waar je gedetailleerder de bestelling kunt bekijken.

Markeer als voltooid

Via deze knop kun je de bestelling markeren als voltooid zonder dat deze verzonden wordt.

Verzenden

Door hier op te klikken zal er een popup geopend worden waar je de bestelling kunt verzenden. Hier kun je de verzendmethode selecteren en een Track & Trace nummer invullen.

Labels
Let op, voor deze functies moet je een label printer instellen

Adres label

Via deze knop kun je het adres label van de bestelling printen.

Retour label

Via deze knop kun je het retour label van de bestelling printen.

Sendcloud

Met deze functie kun je via Sendcloud een verzendlabel maken.

Dropshipping

Via deze knop kun je de bestelling markeren als dropship bestellingen.

Facturen verzenden
Let op, voor deze functies ben je een koppeling nodig met een boekhoudsysteem.

E-boekhouden & Moneybird

Via deze knop kun je het bijbehorenden factuur verzenden via het gekoppelde boekhoudsysteem.

Annuleren

In het geval dat een bestelling geannuleerd moet worden kun je dat via deze knop doen.


Sorteren
Bestellingen kun je op meerdere manieren sorteren. Zo kun je ze sorteren op datum 'oud - nieuw', op EAN nummer en op locatie.
Zoeken
Ook kun je bestelling opzoeken via het bestel nummer.
Adreslabels
Het printen van labels kun je op drie manieren doen, je kunt ze per stuk uitprinten, allemaal tegelijk of in een selectie. Iedere bestelling heeft zijn eigen knop om een adreslabel te printen hiermee kun je dus per bestellingen een label printen. Door bestellingen te selecteren kun je ook een selectie aan labels printen. Hierbij kun je er ook voor kiezen om alles te selecteren waardoor alles labels tegelijk worden geprint.
Pakbonnen
Het downloaden van pakbonnen kun je op twee manieren doen, allemaal tegelijk of in een selectie. Je kunt hier wederom een aantal of alle bestellingen selecteren. Hierna kun je op de download knop klikken, waarna er van de geselecteerde bestellingen pakbonnen worden gedownload.
Verzenden
Het verzenden van bestellingen kun je ook weer op drie manieren doen, je kunt ze per stuk verzenden in een selectie of allemaal tegelijk. Om ze per stuk te verzenden kun je bij een bestelling op de 3 puntjes rechts boven in de hoek klikken en dan voor de optie verzenden kiezen. Hier kun je de verzendmethode kiezen en een track & trace code invoren. Als je bestellingen allemaal of in een selectie wilt verzenden. Kun je deze bestellingen selecteren waarna je via een popup scherm de mogelijkheid krijgt om per bestelling de verzendmethode te kiezen of voor alle. Track & trace nummers dienen wel apart ingevuld te worden.
Moneybird
Als je bent gekoppeld aan Moneybird krijg je een paar extra opties als het gaat om bestellingen. Zo word er bij een nieuwe bestelling automatisch een contact samen met een factuur aangemaakt in Moneybird. Ook krijg je in het bestellings overzicht de mogelijkheid om facturen via moneybird te verzeden. Dit kan via de extra opties van de bestelling.
e-Boekhouden
Als je bent gekoppeld aan e-Boekhouden zullen we automatisch bij een nieuwe bestelling een contact voor je aanmaken in e-Boekhouden. Ook krijg je in het bestellings overzicht de mogelijkheid om facturen via moneybird te verzeden. Dit kan via de extra opties van de bestelling.

Details
Bij elke bestelling kun je de details bekijken. Hier kun je gedetailleerder de informatie van de bestelling bekijken. Hierbij kun je denken aan extra product informatie zoals de uiterste leverdatum, gewicht per stuk en het totaal gewicht.