Moneybird instellen

Om je MoneyBird account te koppelen aan het boldashboard log je eerst in bij Moneybird. Als je in je account zit kun je bij instellingen rechts boven in de hoek op "gebruikersaccount" klikken.

Als je op "gebruikersaccount" heb geklikt kun je rechts in de menubalk klikken op het knopje "Ontwikkelaars".

Op deze pagina kun je een api in gaan stellen. Hierbij is het belangrijk dat je bij de "Naam" "boldashboard" invult. Vervolgens kies je voor de optie "API token voor een externe applicatie". Bij de"Callback url" is het belangrijk dat je hier je "callback url" invult. Als je dit allemaal goed hebt ingevuld kun je op opslaan klikken.

Heb je op opslaan geklikt dan krijg je een overzicht te zien van de API token. Vanaf dit overzicht kun je het "Client id" en "Client secret" kopieren en naar het boldashboard gaan.

Als je op het dashboard bent kun je bij "instellingen" op "Moneybird" klikken. Hierdoor kom je op de pagina waar je je moneybird client gegevens in kunt vullen. Hier kun je bij "Client id" het gekopieerde client id plakken. En bij "Client secret" het gekopieerde client secret. Als je dit hebt ingevuld kun je op opslaan klikken.

Na het opslaan van de gegevens zul je automatisch worden doorgeschakeld naar een pagina waar je toestemming moet geven voor de koppeling tussen de API en Moneybird. In het selectie vakje kun je nog kiezen tot welke administratie de API toegang moet krijgen. Door toestemming te geven aan Moneybird kun je op de knop "Toestaan" klikken.

Na dat je toestemming hebt gegeven aan Moneybird voor het gebruiken van de API. Zul je worden terug gestuurd naar het boldashboard met de melding dat je succesvol bent gekoppeld met Moneybird. Boldashboard zal je factuur sjabloonen van je moneybird acount automatisch ophalen.

factuursjabloon aanpassen/toevoegen
Om de documentsjablonen/huisstijlen te vinden en aan te passen kun je de volgende stappen volgen.

Stap 1.1: Ga naar moneybird.nl
Stap 1.2: Klik op inloggen.
Stap 1.3: Klik op “Naar mijn account”.
Stap 1.4: Selecteer uw administratie, als u deze optie niet ziet, kunt u gewoon door naar de volgende stap.
Stap 1.5: Klik op het tandwiel rechts bovenin het scherm en klik op “Instellingen [gebruikersnaam]“. Voorbeeld:

Moneybird instellingen

Stap 1.6: Op de eerste pagina vind u het kopje “huisstijlen“ hier kunt u deze aanpassen en/of toevoegen.

Moneybird instellingen

Je bent nu klaar met het aanpassen/toevoegen van een nieuwe sjabloon/huisstijl.